tiistai 3. tammikuuta 2012

Musiikkivuosi 2011

Vuoden kotimainen levy:
1. Regina: Soita mulle
- Syntikkapopista utuisan kitarapopin suuntaan kaartanut Regina ei pettänyt neljännelläkään levyllään. Soita mulle on kokonaisuudessaan vahva albumi, joka imaisee mukaansa jokaisella kuuntelukerralla.

2. Matti Johannes Koivu: Toisen maailman nimi
- Hartaasti valmisteltu Toisen maailman nimi osoittautui runsaine jazz-vaikutteineen Koivun tähänastisen uran kunnianhimoisimmaksi levytykseksi. Henkilökohtaisten muistojen ja yhteiskunnallisen kantaaottavuuden yhdistäneet sanoitukset olivat vuoden parasta antia.

3. Samuli Putro: Älä sammu aurinko
- Älä sammu aurinko ei valitettavasti yltänyt syvyydessään läheskään edeltäjänsä (Elämä on juhla, 2009) tasolle, mutta kuplettimaisena kesälevynä se oli vuoden ilahduttaja.

Regina 
Vuoden ulkomainen levy: 
1. The Horrors - Skying 
- Suomessa tuntemattomaksi jäänyt The Horrors onnistui vihdoin julkaisemaan tasapanoisen levyn, joka risteytti 80- ja 90-lukujen brittirockin kehityssuuntia kiehtovalla tavalla. Komeasointisella levyllä yhtye osoitti pystyvänsä tunteellisuuteen, tarttuvuudesta tinkimättä.


2. White Lies: Ritual
- Kriitikoiden surutta lyttäämä Ritual ei ole pop-skribenttien irvimisestä huolimatta yhtään edeltäjäänsä (To Lose My Life..., 2009) huonompi. Postpunkiaan eteerisempään ja astetta mietteliäämpään suuntaan vienyt White Lies pitää yhä onnistuneesti kiinni tyylikkyydestä.

3. Cut Copy - Zonoscope
- Hyväntuulista kitarapoppia ja hektisiä elektronisia rytmejä yhdistelevän Cut Copyn toinen pitkäsoitto Zonoscope hurmasi erityisesti kolmen ensimmäisen biisin ajan.

The Horrors

Vuoden parhaat kappaleet:
1. Airship: Kids
2. Big Wave Riders: It's Funny Things Aren't Gonna Change
3. The New Tigers: Pocketful of Sand
4. Robert Smith: Small Hours
5. Burning Hearts: Into the Wilderness
+ Bubblin' Under: älkäämme unohtako myöskään näitä: Destroyer: Kaputt & Rubik: Laws of Gravity.

Airship: Kids
Vuoden keikat:
1. Roger Waters: The Wall Live, 27.-28.4.2011 (Hartwall Areena, Helsinki)
2. Primal Scream plays Screamadelica, 31.8.2011 (The Circus, Helsinki)
3. Keba plays Koko ajan go-go, 9.9.2011 (Tavastia, Helsinki)

Ei kommentteja: